Gauti pasiūlymą

Tradicinis Portugalijos patiekalas – BACALHAU!

Nors Portugalijos virtuvės nėra tokia populiari ir žinoma, priešingai nei Italijos ar Indijos patiekalai, tačiau turi ne vieną gardų tradicinį patiekalą, kuriais gali nustebinti tikrus maisto smaližius-turistus, atvykstančius į Portugaliją! Nemėgstantiems gaminti - rekomenduojame keliauti ir paragauti patiems!

Vienas iš Portugalijos tradicinių patiekalų yra – Bacalhau. Į lietuvių kalbą išvertus reiškia menkę. Patiekalo kilmė yra Makao regionas, kuris kadaise buvo Portugalijos kolonija. Kadangi Bacalhau turi ne vieną receptą, todėl galite rasti pačių įvairiausių šio maisto gaminimo būdų, tad vieną Portugališkos menkės receptą siūlome ir jums!

Jums reikės 

500 g. sudytos menkės
3 didelių bulvių
1 šaukto alyvuogių aliejaus
1 svogūno
¼ sviesto
½ a.š. druskos
½ a.š. juodųjų pipirų
12-15 juodųjų alyvuogių
Didelė sauja šviežių petrolių
2 virti kiaušiniai
1 citrina

Gaminimas

1 žingsnis

Išimkite sūdytą menkę. Nuplaukite šaltu vandeniu ir įdėkite į dubenį. Užpildykite dubenį vandeniu ir padėkite į šaldytuvą. Mirkykite menkę mažiausiai 16, bet ne ilgiau kaip 48 valandas, du kartus pakeisdami vandenį.

2 žingsnis

išimkite menkę ir padėkite į puodą. Užpilkite vandeniu ir virkite kol vanduo užvirs, tada sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių. Po 10 minučių išpilkite vandenį ir palikite ataušti. Kol menkė aušta, analogiškai išvirkite bulves. Kai bulvės išverda, išpilkite vandenį ir palikite atvėsti.

3 žingsnis

Įkaitinkite keptuvėje aliejų, tada sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną ir žiupsnelį druskos. Svogūną kepkite vis pamaišydami iki tol, kol jis pasidarys aukso spalvos.

4 žingsnis

Kai menkė ir bulvės atvėsta, menkę susmulkinkite šakute ir bulves supjaustykite griežinėliais. Švelniai išminkykite bulves su išlydytu sviestu, druska ir pipirais.

5 žingsnis

Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių. Įdėkite pusę bulvių į patiekalą, tada ant viršaus uždėkite pusę žuvies, juodųjų alyvuogių, petražolių ir apkeptų svogūnų. Pakartokite su likusiais ingredientais. Kepkite 30 minučių ir patiekite su kiaušinių ir citrinos griežinėliais.

Skanaus!

Keliones į Portugaliją pasiūlysime kartu su TezTour, Novatur ar Itakos kelionių organizatoriais

Turite klausimų?